Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Bolognai spagetti

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 4 óra
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    2 óra 30 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

8 személy

  • 430 g liszt

  • 200 g tojás

  • 60 g csont nélküli mellhús

  • 500 g vasalt steak

  • 140 g sertés szűzpecsenye

  • 2000 g paradicsom

  • 40 g olívaolaj

  • 2 db hagyma

  • 4 db zellerszár

  • 2 db sárgarépa

  • 20 g cukor

  • 300 g vörösbor

  • 600 g tej

  • 2 db babérlevél

  • 10 g kakukkfű

  • 4 g

  • 4 g bors

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény

Előkészítés

Lépés 1 /10

Tegye a lisztet és a tojásokat a géphez csatlakoztatott keverőtálba. Nyomja le a „Start” gombot. A végeredménynek morzsára kell hasonlítania. A tésztának száraznak kell lennie, hogy ne ragadjon össze, amikor kijön a csőrből.

  • 430g liszt
  • 200g tojás
  • Keverőedény

Lépés 2 /10

Hagyja a keveréket kb. 30 percig pihenni a hűtőben.

Lépés 3 /10

A mellet vágja apró darabokra és tegye félre.

  • 60g csont nélküli mellhús

Lépés 4 /10

Vágja a húst csíkokra, hogy beférjen a húsdaráló adagolócsövébe. Távolítsa el az inakat és a rostos részeket. Helyezze a húsdarálót a közepes pengével a gépre. Nyomja le a „Start” gombot. Miután feldarabolta, tegye félre a húst a hűtőszekrénybe.

  • 500g vasalt steak
  • 140g sertés szűzpecsenye

Lépés 5 /10

Csatlakoztassa a coulis kiegészítőt a géphez, és apró darabokban passzírozza át rajta a paradicsomot.

  • 2000g paradicsom

Lépés 6 /10

Melegítse fel az olajat a serpenyőben, és pirítsa meg a felkockázott mellet, a zöldségeket és a félretett darált húst. Szórja meg egy csipetnyi cukorral.

  • 2db hagyma
  • 4db zellerszár
  • 2db sárgarépa
  • 20g cukor

Lépés 7 /10

Amikor a keverék megbarnult, öntse hozzá a bort és a tejet. Adja hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet. Fűszerezze, és párolja fedő nélkül, nagyon alacsony lángon 2 órán át. Ha szeretné, hozzáadhat egy kis paradicsompürét, hogy besűrítse a szószt.

  • 300g vörösbor
  • 600g tej
  • 2db babérlevél
  • 10g kakukkfű

Lépés 8 /10

Forraljon fel egy nagy fazék sós vizet.

Lépés 9 /10

Készítse el a tésztát a csőr és a megfelelő tésztapenge felszerelésével. Ügyeljen arra, hogy ne tegyen túl sok tésztát az adagolócsőbe, mert eltömíti. Nyomja meg erősen a dugattyút.

Lépés 10 /10

Főzze a tésztát körülbelül 15 percig, és tálalja a bolognai mártással. Díszítse friss fűszernövényekkel és parmezánreszelékkel. Ellenőrizze folyamatosan, mivel a főzési idő a felhasznált liszt mennyiségétől függően 10 és 20 perc között változhat.

  • 4g só
  • 4g bors