Bò Bún karamellizált garnélával
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
100 g Cérnametélt
12 Nagy garnélarák, hámozott
1 Sárgarépa
½ uborka
4 Zöldsaláta levelek (fejessaláta)
1 kan. Fokhagymapor
2 kan. Szezámolaj
1 kan. Nádcukor
2 kan. Szójaszósz
2 kan. Nuoc mam szósz (hal szósz)
1 Lime (tálaláshoz)
1 kan. Pirított földimogyoró
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /10
Forraljon vizet a Multipotban.
Lépés 2 /10
Főzze meg a cérnametéltet a csomagoláson található utasítás szerint.
Lépés 3 /10
Szűrje le, majd tegye félre.
Lépés 4 /10
Hámozza meg és reszelje le a sárgarépát, valamint reszelje le az uborkát.
Lépés 5 /10
Aprítsa fel a zöldsaláta leveleit.
Lépés 6 /10
Ossza el a megfőtt cérnametéltet két tálba, és adja hozzá a reszelt zöldségeket.
Lépés 7 /10
Egy kis tálban keverje össze a nádcukrot, fokhagymaport és a szójaszószt.
Lépés 8 /10
Melegítsen fel 1 evőkanál szezámolajat a Multipotban közepesen magas hőfokon. Adja hozzá a garnélákat, és kavargassa 2 percig, amíg rózsaszínűvé válnak. Adja hozzá az édesített szójaszósz keveréket a garnélákhoz, és folyamatosan keverje még 1 percig, amíg a szósz karamellizálódik és kissé besűrűsödik.
Lépés 9 /10
Adja hozzá a karamellizált garnélákat a tálakhoz, szórjon rá földimogyorót, és tálalja lime gerezdekkel, amelyekből a tetejére facsarhatja a levet.
Lépés 10 /10
Egy kis tálban keverjen össze 1 evőkanál szezámolajat a nuoc mam szósszal. Ízesítse a szószt a saját ízlése szerint.