Sörben párolt marhahús
- Teljes idő 4 óra 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 4 óra 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
250 g Gyöngyhagyma
1 kan. Cukor
1 db Sótlan vaj
100 g Füstölt szalonnakocka
1 filé Olaj
1.5 kg Marhalábszár vagy karaj
1 kan. Liszt
1 Fehérhagyma
2 szegf. Fokhagyma
2 Szegfűszeg
4 Sárgarépa
1 Fűszercsokor
2 Szárított chili paprika
4 Borókabogyó
1 kan. Méz
75 cl Barna sör
30 cl Víz
Só, bors
4 szár. Petrezselyem
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /10
Melegítse fel a pörköltfazekat. Hámozza meg a gyöngyhagymát, és tegye a pörköltfazékba a cukorral, vajjal és 3 evőkanál vízzel.
Lépés 2 /10
Főzze adjaig, amíg a kis hagymák karamellizálódnak, és a folyadék elpárolog.
Lépés 3 /10
Adja hozzá a szalonnakockákat, és folytassa a sütést, amíg aranybarnára pirulnak. Tegye félre.
Lépés 4 /10
Vágja a marhahúst darabokra. Öntsön olajat a pörköltfazékba, és pirítsa meg a húsdarabokat.
Lépés 5 /10
Keverje hozzá a lisztet, hogy bevonja a húsdarabokat.
Lépés 6 /10
Hámozza meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágja a vöröshagymát negyedekre, és tűzze bele a szegfűszegeket. Hámozza meg és vágja darabokra a sárgarépát.
Lépés 7 /10
Adja hozzá a vöröshagymát, sárgarépát, fokhagymát, fűszerkeveréket, kis chiliket, borókabogyókat és a mézet. Öntse rá a sört és a vizet. Adja hozzá sót és borsot, majd forralja fel.
Lépés 8 /10
Fedje le, és főzze 4 órán át alacsony lángon, rendszeresen ellenőrizve, ha szükséges, adjon hozzá vizet.
Lépés 9 /10
Adja hozzá a szalonnakockákat, gyöngyhagymát és a petrezselyem felét. Keverje össze, és hagyja főni 3 percig.
Lépés 10 /10
Szórja meg a maradék petrezselyemmel, és tálalja.