Almakompót krémeux
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
4 személy
4 kan. Olvasztott vaj
4 kan. Kristálycukor
4 Breton mézeskalács
2 Tojás
350 g Almakompót
15 cl Főzőtejszín
1 kan. Fahéj
1 tasak Vaníliás cukor
Tartozékok
8 darabos üvegszett
Előkészítés
Lépés 1 /7
Kenjük meg az üvegpoharakat olvasztott vajjal és szórjunk bele cukrot.
Lépés 2 /7
Morzsoljuk szét a Breton mézeskalácsot az üvegpoharak alján.
Lépés 3 /7
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, almakompótot, tejszínt, fahéjat és a vaníliás cukrot simára.
Lépés 4 /7
Öntsük a keveréket az üvegpoharakba.
Lépés 5 /7
Helyezzük az üvegpoharakat fedő nélkül az eszközbe. Indítsuk el a főzési folyamatot.
Lépés 6 /7
Főzés után hagyjuk az üvegpoharakat hűlni szobahőmérsékletre, mielőtt betesszük őket a hűtőbe.
Lépés 7 /7
Tálaljuk a lehűtött üvegpoharakat.