Zöldséges Yule log
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
50 cl Szójakrém
12 g Agar-agar
300 g Zeller
60 g Reszelt Comté
3 Lilahagyma
525 g Sütőtök
1.5 Sárga hagyma
3 Fokhagyma
450 g Friss spenót
Olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /10
Béleljük ki a formát sütőpapírral. Keverjük össze a tejszínt az agar-agarral, és öntsük a tálba.
Lépés 3 /10
Forraljuk 1 percig kevergetés közben. Tegyük félre és tartsuk melegen.
Lépés 4 /10
Tegyük a zellert a gőzölőkosárba. Helyezzük a gőzkosarat egy 200 ml vízzel teli edénybe.
Lépés 5 /10
Főzés nyomás alatt.
Lépés 6 /10
Keverjük össze a Comtéval és az agar-agar krém 1/4 részével. Öntsük a keveréket a formába. Mossuk ki a formát. Öntsünk 3 evőkanál olajat a serpenyőbe.
Lépés 7 /10
Pirítsuk meg a hagymát és a sütőtököt. Sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a sütőtök megpuhult, öntsük hozzá a tejszín felét, keverjük 1 percig.
Lépés 8 /10
Öntsük a keveréket a formába. Mossuk ki a formát.
Lépés 9 /10
Öntsünk 2 evőkanál olajat a serpenyőbe. Pirítsuk meg a hagymát és a spenótot. Ha megpuhultak, öntsük bele a tejszínt. Keverjük 1 percig.
Lépés 10 /10
Öntsük a formába, fedjük le, és tegyük félre a hűtőszekrénybe 24 órára. Forgassuk ki és tálaljuk.