Vietnami leves csirkével
- Teljes idő 18 perc
- 18 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
2 Csirkemell
900 ml Tyúkhúsleves
20 g Friss gyömbér darabolva
1 Hagyma, hámozva, vékonyra szeletelve
2 Mogyoróhagyma vékonyra szeletelve és kisütve (opcionális)
2 kan. Nuoc mam erjesztett halszósz
320 g Japán tészta, előfőzve
40 g Szójacsíra
1 kan. Koriander, mosva, felvágva
2 Piros csilipaprika kimagozva, vékonyra szeletelve
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
A friss gyömbért vágja darabokra.
Lépés 3 /8
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát.
Lépés 4 /8
Aprítsa fel a mogyoróhagymát és süsse ki (opcionális).
Lépés 5 /8
Mossa meg és vágja apróra a koriandert.
Lépés 6 /8
Öntse a serpenyőbe az alaplevet. Adja hozzá a hagymát, a gyömbért, a csilit és a nuoc mam erjesztett halszószt.
Lépés 7 /8
Forralja fel, és 5 percig gyöngyöztesse. Adja hozzá a csirkemellet. 8 perc után szűrje le és szeletelje fel. 1 percig főzze a tésztát. Keverje meg. Tálalja.
Lépés 8 /8
Merje ki levesestálba. Körítse szójacsírával, mogyoróhagymával és korianderrel.