Vietnámi garnélás tavaszi tekercsek
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 kan. Szójaszósz
3 kan. Porcukor
3 kan. Osztrigaszósz
3 kan. Szezámolaj
3 kan. Csilipaszta (elhagyható)
6 levél rizspapír mérete kb. 20 cm átmérőjű
1.5 apróra vágott és felszeletelt újhagyma
24 nyers hámozott garnélarák
3 kan. semleges olaj
Tartozékok
Gőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /10
Kenje meg egy kis olajjal, majd helyezze a kosárba. Ismételje meg ugyanezt az összes tekercsel.
Lépés 2 /10
Öntsön 250 ml vizet a tálba. Tegye a kosarat a helyére.
Lépés 3 /10
Főzze alacsony gőzön.
Lépés 4 /10
Óvatosan helyezze a tekercseket a tányérra, és tálalja a szósszal.
Lépés 5 /10
Egy keverőtálban keverje össze a szójaszószt, a cukrot, az osztrigaszószt, a szezámolajat és a csilit.
Lépés 6 /10
Tegye a szószt a hűtőbe.
Lépés 7 /10
Áztasson egy rizspapírt egy meleg vízzel teli nagy tálba. Helyezze egy tiszta konyharuhára.
Lépés 8 /10
Kenje meg egy kis olajjal, majd helyezze a kosárba. Ismételje meg ugyanezt az összes tekercsel.
Lépés 9 /10
Öntsön 250 ml vizet a tálba. Tegye a kosarat a helyére.
Lépés 10 /10
Óvatosan helyezze a tekercseket a tányérra, és tálalja a szósszal.