Vegetáriánus sült maki
- Teljes idő 1 óra 2 perc
- 50 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
15 cl Mirin
15 cl Szójaszósz
2 kan. Barna cukor
2 Uborkák
2 Avokádók
380 g Lazacfilé
1 Édesburgonya
1 Sushi alátét
6 levél Szárított hínár
600 g Főtt sushi rizs
3 kan. Wasabi paszta
20 g Liszt
3 Tojás
20 g Panko zsemlemorzsa
25 cl Növényi olaj
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse el a mártást. Tegye a mirint, a szójaszószt és a cukrot egy lábasba, és addig sűrítse, amíg a mártás sűrű állagú nem lesz. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Lépés 2 /6
Vágja az uborkát negyedekre, és távolítsa el a magokat. Vágja őket egyenlő hosszúságú és szélességű csíkokra. Vágja félbe az avokádót, távolítsa el a magot, és vágja negyedekre. A lazacot is vágja csíkokra. Hámozza meg az édesburgonyát, vágja vékony csíkokra, és pirítsa puhára serpenyőben.
Lépés 3 /6
Vágja félbe a szárított hínárlapokat a hosszú oldalon, és helyezze őket egy sushi alátétre. A főtt sushi rizst nedves kézzel egyenletesen terítse el a hínárlapok tetején. Szórja a wasabit a rizs közepére. Minden lapra helyezzen két tetszés szerinti feltétet (például avokádót és édesburgonyát vagy lazacot és uborkát). A sushi alátétet használva, határozottan tekerje fel a hínárlapot úgy, hogy megemeli a sushi alátét elejét és a hátulja felé tekeri.
Lépés 4 /6
A zsemlemorzsás bevonathoz tegyen lisztet, villával felvert tojást és panko zsemlemorzsát egy nagy tányérra. Mártsa a sushi tekercseket a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Lépés 5 /6
Tegyen egy sütőpapírt az Easy Fry Oven & Grill sütőkosarába. Helyezzen 6 maki tekercset a kosárba, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze. Enyhén kenje be őket olajjal. Helyezze a kosarat a középső polcra, és csukja be az ajtót. Süsse FRIES üzemmódban 200 °C-on 6 percig. 3 perc sütés után nyissa ki az ajtót, fordítsa meg a tekercseket, és csukja be az ajtót a sütés befejezéséhez. Ismételje meg a folyamatot a második adaggal.
Lépés 6 /6
A sült sushi tekercseket vágja egyforma darabokra, és locsolja meg a mártással.