Vegán banánkenyér
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 30 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
3 Kicsi, nagyon érett banán (vagy 2 nagy)
100 g Bio cukkini
45 g bio muscovado cukor (finomítatlan nádcukor)
70 g Darált mandula
30 g Kukoricaliszt
50 g Édes bio olívaolaj
10 csepp. Tiszta vaníliakivonat (vagy 3 csipet vaníliapor)
200 g Bio egész tönkölybúzaliszt
1 kan. Sütőpor
50 g Kesudió
50 g Mogyoró
50 g Sima pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /9
Hámozza meg a banánt, és egy villával pürésítse egy kicsi tálban, amíg kissé folyós nem lesz.
Lépés 2 /9
Mossa meg a cukkinit, és hagyja rajta a héját, ha vékony. Reszelje le finomra egy tálba, amíg 100 g húst nem kap.
Lépés 3 /9
Tegye a banánpürét és a reszelt cukkinit egy tálba, keverje össze, majd adja hozzá a finomítatlan cukrot. Keverje jól össze, hogy egyenletes állagú legyen.
Lépés 4 /9
Ezután adja hozzá a darált mandulát és a kukoricalisztet, majd keverje össze. Ezután adja hozzá az olívaolajat és a vaníliakivonatot, és keverje jól össze. A lisztet és a sütőport habverővel keverje bele, hogy ne legyen csomós.
Lépés 5 /9
Olajozza ki a tortaformát, és öntse bele a tésztát.
Lépés 6 /9
Ezután vágja félbe a kesudiót, a mogyorót és a pisztáciát, külön tartva őket. Szórja meg a tortát bőségesen a diófélékkel, először a kesudióval, majd a mogyoróval és a pisztáciával.
Lépés 7 /9
Töltse meg a készülék víztartályát. Helyezze a tortaformát a sütőtálba. Állítsa be a STEAM üzemmódot 45 percre. 30 perc múlva ellenőrizze, hogy van-e elég víz a tartályban, és főzze további 15 percig.
Lépés 8 /9
Késsel ellenőrizze, hogy megfőtt-e, és ha szükséges, adjon hozzá még 5 percet.
Lépés 9 /9
Hagyja egy kicsit hűlni, mielőtt kiveszi a formából. Fogyassza reggelire vagy amikor csak akarja!