Vöröslencse leves
- Teljes idő 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
300 g Vöröslencse
150 g Hagyma, hámozva, aprítva
3 Fokhagyma, hámozva, csíra nélkül
150 g Burgonya, hámozva, vékony csíkokra vágva
1 kan. Őrölt kömény
1350 ml Zöldség alaplé (vagy víz)
3 kan. Petrezselyem, megmosva, aprítva
1.5 Friss citrom, negyedelve
2 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Töltsön olajat az edénybe.
Lépés 3 /6
Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát a köménnyel. Adja hozzá a burgonyát.
Lépés 4 /6
Öntse bele a lencsét és az alaplevet. Kóstolja meg és ízesítse.
Lépés 5 /6
Főzési idő: 5 perc
Lépés 6 /6
Keverje össze, majd tálalja petrezselyemmel és citrommal.