Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Vöröslencse krémleves

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 16 perc
  • Előkészítés
    8 perc
  • Főzés
    8 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 200 g Vöröslencse

  • 2 kan. Szezámmag (pirítva)

  • 2 darab Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve

  • 280 g Répa, vékonyra szeletelve

  • 800 ml Csirke alaplé

  • 30 g Vaj

  • 1 kan. Curry por

  • Só és bors

  • 2 kan. Szezámolaj

  • 150 ml Főzőtejszín, 15% zsír

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 200g Vöröslencse
  • 2kan. Szezámmag (pirítva)
  • 2darab Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 280g Répa, vékonyra szeletelve
  • 800ml Csirke alaplé
  • 30g Vaj
  • 1kan. Curry por
  • Só és bors
  • 2kan. Szezámolaj
  • 150ml Főzőtejszín, 15% zsír

Lépés 2 /6

Tegye a vaj felét az edénybe.

  • 30g Vaj

Lépés 3 /6

Pirítsa meg a mogyoróhagymát, majd a répát.

  • 2darab Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 280g Répa, vékonyra szeletelve

Lépés 4 /6

Adja hozzá a lencsét, az alaplevet és a curryt. Sózza, borsozza.

  • 200g Vöröslencse
  • 800ml Csirke alaplé
  • 1kan. Curry por
  • Só és bors

Lépés 5 /6

Főzési idő: 8 perc

Lépés 6 /6

Keverje hozzá a szezámolajat és a tejszínt. Szórja meg szezámmaggal.

  • 2kan. Szezámmag (pirítva)
  • 2kan. Szezámolaj
  • 150ml Főzőtejszín, 15% zsír