Vöröslencse krémleves
- Teljes idő 16 perc
- 8 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
200 g Vöröslencse
2 kan. Szezámmag (pirítva)
2 Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
280 g Répa, vékonyra szeletelve
800 ml Csirke alaplé
30 g Vaj
1 kan. Curry por
Só és bors
2 kan. Szezámolaj
150 ml Főzőtejszín, 15% zsír
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Tegye a vaj felét az edénybe.
Lépés 3 /6
Pirítsa meg a mogyoróhagymát, majd a répát.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a lencsét, az alaplevet és a curryt. Sózza, borsozza.
Lépés 5 /6
Főzési idő: 8 perc
Lépés 6 /6
Keverje hozzá a szezámolajat és a tejszínt. Szórja meg szezámmaggal.