Tandoori csirke
- Teljes idő 55 perc
- 20 percElőkészítés 
- 15 percFőzés 
- 20 percHűtés 
Összetevők
4 személy
- 12 Csirke alsócombok 
- 150 g Natúr joghurt 
- 2 kan. Őrölt gyömbér 
- 2 kan. Fokhagymapor 
- 2 kan. Chilipor 
- 1 kan. Kurkuma 
- 2 kan. Garam masala 
- Só, bors 
- 30 g Citromlé 
- 3 kan. Semleges olaj 
Előkészítés
Lépés 1 /5
Konyhai papírtörlővel itassa fel a csirkecombokról a nedvességet. Távolítsa el a bőrt a csirkecombokról és 3-4 helyen irdalja be a húst. Egy kis tálban keverje össze a joghurtot, a gyömbért, a fokhagymát, a chilit, a kurkumát, a garam masalát, a sót, a borsot és a citromot. Adja hozzá a csirkét és alaposan forgassa meg a pácban. Hagyja állni 20 percig.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 15 percre. Tegyen 8 csirkecombot az 1-es kosár rácsára és kenje be őket olajjal. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 15 percre. Tegyen 4 csirkecombot a 2-es kosár rácsára és kenje be őket olajjal. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /5
A sütési idő felénél fordítsa meg a csirkecombokat.
Lépés 4 /5
Ellenőrizze, hogy megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja a csirkéket például currys karfiollal.

