Tőkehalas spárgás tajine
- Teljes idő 33 perc
- 30 perc
Előkészítés - 3 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
900 g Tőkehalfilé, felkockázva
24 Spárga (a felső 15 cm), megmosva, felaprítva
3 kan. Koriander, finomra aprítva
3 kan. Őrölt kömény
1 Citrom (leve)
3 Petrezselyem
600 g Paradicsompüré
1.5 szegf. Fokhagyma, finomra aprítva
75 g Mogyoróhagyma, aprítva
2 kan. Növényi olaj
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Aprítsa finomra a mogyoróhagymát.
Lépés 3 /8
Aprítsa finomra a fokhagymát.
Lépés 4 /8
Turmixolja össze a halat a fokhagymával, petrezselyemmel, tojással, sóval és borssal. Készítsen 5 halfasírtot személyenként. Töltsön olajat az edénybe.
Lépés 5 /8
Melegítse fel az olajat. Finoman süsse aranybarnára a halfasírtokat. Szedje ki.
Lépés 6 /8
Tegyen 10 cl vizet, mogyoróhagymát, paradicsompürét, citromlevet és köményt az edénybe. Fűszerezze. Tegye vissza a halfasírtokat az edénybe. Adja hozzá a spárgát.
Lépés 7 /8
Főzési idő: 3 perc
Lépés 8 /8
Adja hozzá a koriandert. Tálalja darával vagy rizzsel.