Tőkehalas morzsapite
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Tőkehalfilé (darabonként kb. 150 g)
150 g Ritz® keksz vagy másmilyen sós keksz
40 g Parmezán
40 g Olvasztott vaj
1 kan. Citromlé
Só, bors
2 kan. Aprított petrezselyem
1 Citrom
Előkészítés
Lépés 1 /4
Tegye a kekszet egy fagyasztótasakba és egy sodrófával zúzza össze. Egy kis tálban keverje össze a kekszdarabokat a parmezánnal, az olvasztott vajjal és a citromlével. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 10 percre. Tegye a tőkehalfiléket az 1-es kosárban lévő rácsra. Szórja a morzsatésztát a halra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 10 percre. Tegye a tőkehalfiléket a 2-es kosárban lévő rácsra. Szórja a morzsatésztát a halra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 3 /4
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse 1 perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 4 /4
Szórja meg a tőkehalat aprított petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal, tálalja egy citromgerezddel. Tálalja grillezett spárgával és egy kis reszelt parmezánnal.