Skót vajas keksz
- Teljes idő 19 perc
- 10 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
200 g Puha vaj
100 g Barna cukor
2 g Guérande sajt
300 g Sima fehér liszt
2 kan. Kristálycukor
Előkészítés
Lépés 1 /4
Tegye a vajat, a cukrot és a sót egy nagy tálba. Keverje őket simára. Adja hozzá a lisztet és az ujjaival keverje el. Tegye a tésztát lisztezett felületre és gyúrja 1 percig. Ha túl ragadós a tészta, adjon hozzá egy kis lisztet, hogy puhább legyen.
Lépés 2 /4
Nyújtsa ki 1,5 cm-es vastagságúra. Vágja 7 cm x 2,5 cm-es csíkokra és finoman szurkálja meg a tetejét villával.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 9 percre. Óvatosan tegye a tésztacsíkokat az 1-es kosárban lévő rácsra. Szórja meg kristálycukorral. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 9 percre. Óvatosan tegye a tésztacsíkokat a 2-es kosárban lévő rácsra. Szórja meg kristálycukorral. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /4
A keksznek aranyszínűnek kell lennie. Hagyja 2 percig hűlni a kosárban, majd helyezze őket egy sütőrácsra, és várja meg, amíg teljesen kihűlnek.