Sarmulás szardínia
- Teljes idő 18 perc
- 15 perc
Előkészítés - 3 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
12 Szardínia
1 csokor Petrezselyem
1 csokor Koriander
2 szegf. Fokhagyma
Egy befőzött citrom héja
1 kan. Köménypor
0.5 kan. Füstölt fűszerpaprika
11 cl Olívaolaj
Fél citrom leve
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg és belezze ki a szardíniákat. Kenje meg őket olívaolajjal és fűszerezze sóval és borssal.
Lépés 2 /6
Szúrja fel a szardíniákat fanyársakra.
Lépés 3 /6
Készítse el a sarmulát: Aprítson fel petrezselymet, koriandert, fokhagymát, citromhéjat és keverje össze citromlével, őrölt köménnyel, füstölt fűszerpaprikával, olívaolajjal, sóval és borssal, amíg a keverék homogén nem lesz.
Lépés 4 /6
Helyezze a sütőlapot az OptiGrillbe és állítsa 180°-ra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a szardíniákat a lapra, majd süsse 3 percig, félidőnél fordítsa meg őket.
Lépés 5 /6
Hintse meg a chermoula-val.
Lépés 6 /6
Tálalja forrón.