Sarlotka (almás sütemény)
- Teljes idő 1 óra 10 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
300 g Liszt
100 g Cukor
1.5 kan. Sütőpor
150 g Puha vaj
1 Tojás
700 g Savanykás almák (kb. 4 db)
2 kan. Barna cukor
2 kan. Őrölt fahéj
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy tálban keverje össze a lisztet, a sót és a sütőport. Keverje hozzá a felkockázott vajat, hogy nedves homokos textúrájú tészta jöjjön létre, majd adja hozzá a tojást és gyúrjon gömböt a tésztából. Ha szükséges, adjon hozzá egy kis hideg vizet, hogy jobban formálható legyen a tészta.
Lépés 2 /6
Tegye a tészta egyik felét a hűtőbe, a másik felét a mélyhűtőbe körülbelül 30 percre.
Lépés 3 /6
Hámozza meg az almákat, távolítsa el belőlük a magházat és szeletelje fel vékonyan az almanegyedeket. Keverje össze a barna cukorral és a fahéjjal.
Lépés 4 /6
Tegyen sütőpapírt a tepsitartozék aljába. Nyújtsa ki a hűtőből kivett fél adag tésztát a kezével. Terítse szét rajta az almaszeleteket, majd reszelje rájuk a fagyasztott tésztát.
Lépés 5 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe, majd csukja le a fedőt. Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot, állítsa az eszközt a piros sütőfokozatra, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 20 percig.
Lépés 6 /6
A sütőpapír segítségével óvatosan vegye ki a süteményt a tepsitartozékból. Melegen vagy hidegen tálalja.