Sült sertéslapocka kreol stílusban naranccsal és mézzel
- Teljes idő 3 óra 25 perc
- 30 perc
Előkészítés - 1 óra 10 perc
Főzés - 1 óra 45 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
600 g Sertéslapocka
200 g Folyékony méz
4 Lime
4 Narancs
60 g Mustár
2 Hagyma
6 szegf. Fokhagyma
30 g Gyömbér
3 Szárított Madárszem chilipaprika
2 kan. Olívaolaj
20 g Vaj
Szerecsendió
Só, bors
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /9
A sertéslapockát mindkét oldalán sózza meg, majd hagyja a hűtőben 15 percig.
Lépés 2 /9
Egy tálban készítse el a pácot: keverje össze a mézet a citrom- és narancslével, majd a mustárral. Hámozza meg a hagymát, és vágja kb. 2 mm vastag szeletekre. Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket. Hámozza meg a gyömbért, és vágja 3 darabra. Tegye a Madárszem chilivel együtt a tálba, és jól keverje át.
Lépés 3 /9
Tegye a sertéslapockát a páclébe, és tegye hűtőszekrénybe 1 órára.
Lépés 4 /9
Tegye a bepácolt, majd lecsöpögtetett húst az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a STEAM programot 100°C-on 25 percig.
Lépés 5 /9
Vegye ki a húst, és hagyja pihenni 30 percig.
Lépés 6 /9
Közben főzze el a páclét a létrejött keverékkel együtt egy lábasban, közepes lángon 25 percig. Ezután egy finom szita segítségével szűrje át az egészet egy kisebb edénybe. Tegye félre a keveréket. Redukálja a pácot 10 perc forralással, amíg szirupos mártást kap. Tegye félre.
Lépés 7 /9
Vegye ki a chilit és a gyömbért a keverékből. Adjon olívaolajat és vajat egy közepes méretű serpenyőbe. A keveréket pirítsa enyhén barnára, hogy konfitált hagymát kapjon. Pirítás után adjon hozzá egy csipetnyi reszelt szerecsendiót. Tegye félre.
Lépés 8 /9
Tegye a húst egy szabványos Easy Fry sütő tálcájára, majd öntsön rá egy keveset a redukált mártásból. Indítsa el az AIR FRY programot 180°C-on 15 percig. 5 perc múlva ellenőrizze, hogy a hús kissé karamellizálódott-e. 5 percenként locsolja meg a redukált mártással.
Lépés 9 /9
Vegye ki a húst, és vágja egyforma, 1 cm vastag szeletekre. Helyezze egy tálalótálra, és tegye a tetejére a konfitált hagymát. Egy kis borssal fűszerezze. Tálalja a maradék mártással, fogyassza élvezettel.