Sült sertéshús ananásszal
- Teljes idő 2 óra
- 30 perc
Előkészítés - 1 óra 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Ananász
Só, bors
2 kan. Provence-i fűszer
1.8 kg Sertéssült
4 kan. Olívaolaj
3 Pirospaprika
2 Vöröshagyma
Előkészítés
Lépés 1 /3
Hámozza meg az ananászt. Vágja a felét kb. 5 mm vastag szeletekre. Vágja a szeleteket ismét félbe, majd a maradék ananászt vágja kockákra. Öblítse le a paprikát, hámozza meg a hagymákat, és vágja ezeket a zöldségeket durva, kb. 3 cm-es kockákra.
Lépés 2 /3
Helyezze be a grilltálcát a készülékbe, majd bélelje ki a serpenyőt a falával együtt sütőpapírral.
Lépés 3 /3
Sózza és borsozza, majd dörzsölje be a húst a Provence-i fűszerekkel. Kenje meg olajjal, majd hasítsa be a tetejét, hogy a félbevágott ananászdarabokat beszúrhassa a húsba. Helyezze a serpenyőbe, és állítsa a ROAST MEAT üzemmódot 170 °C-ra. Süsse a húst 30 percig, majd tegye a serpenyőbe a zöldségeket a hús köré, locsolja meg a maradék olajjal, fűszerezze sóval és borssal, majd folytassa a sütést a program végéig.