Sült csirke házi készítésű sült krumplival
- Teljes idő 1 óra 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 50 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
800 g Burgonya
3 kan. Semleges olaj
Só, bors
Petrezselyem
1 Csirke
0.5 Citrom
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
1 kan. Oregánó
Só, bors
1 kan. Olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /7
Hámozza meg a burgonyát, és vágja hasábokra. Tegye a hasábokat egy tálba, és öntse fel annyi vízzel, hogy a hasábokat ellepje. Hagyja pihenni 30 percig.
Lépés 2 /7
Távolítsa le a madzagot a csirkéről és dörzsölje be egy fél citrommal. Egy kis tálban keverje össze a fűszerpaprikát, a fokhagymát, a hagymát, az oregánót, a sót és a borsot. Dörzsölje be a csirke bőrét olívaolajjal és szórja meg a fűszerekkel.
Lépés 3 /7
Szűrje le a burgonyát és itassa fel róluk a nedvességet. Keverje össze a burgonyát olajjal, sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 160 °C-on 50 percre. Tegye a csirkét mellével lefelé az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200 °C-on 50 percre. Tegye a burgonyahasábokat a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
Keverje meg a burgonyahasábokat 10 percenként és a sütési idő felénél, amikor a készülék csipogni és az ikon villogni kezd. Ha szükséges, használjon spatulát. Ha szükséges, ismételje meg.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a burgonyahasábok aranybarnára sültek-e, ha nem, süsse őket tovább. Ízesítse sóval és borssal. Tálalás előtt szórja meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.
Lépés 7 /7
Azonnal tálalja. Kenje be a csirkét a szafttal és a maradék szaftot tálalja kiöntőcsészében.