Parmezános brokkoli
- Teljes idő 37 perc
- 15 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1.2 kg Brokkoli (kb. 4 fej)
2 kan. Fokhagymapor
8 kan. Olívaolaj
50 g Reszelt parmezán
1 csip. Chilipehely (opcionális)
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
A brokkolit szedje rózsáira és tegye egy tálba. Adja hozzá a fokhagymát, az olívaolajat és a chilipelyhet. Ízesítse sóval és borssal. Keverje össze.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 170°C-on 22 percre. Vegye ki a rácsot, és tegyen 750 g brokkolit az 1-es kosárba. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 170°C-on 26 percre. Vegye ki a rácsot, és tegyen 450 g brokkolit a 2-es kosárba.
Lépés 3 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /6
A sütési idő felénél keverje meg a brokkolit.
Lépés 5 /6
Ha a brokkoli túl hamar elkezd színesedni, tegyen a tetejére egy darab alufóliát a sütési program vége előtt 5 perccel.
Lépés 6 /6
Közvetlen a tálalás előtt szórja meg a brokkolit parmezánnal. Jól illik rántott pulykamellszeletekhez.