Növényi alapú ital kesudióval és mogyoróval
- Teljes idő 27 perc
- 5 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
40 g Mogyoró, héjastól
40 g Sótlan kesudió
60 cl Víz
2 kan. Agavé szirup
1 kan. Természetes vaníliakivonat
Tartozékok
Utazó palack 400 ml Utazó palack 700 ml
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy fél liter vizet tartalmazó lábasban 20 percig párolja a mogyorót és a kesudiót. Öblítse le hideg vízzel.
Lépés 2 /4
Öntse az összes hozzávalót a gépbe, kezdve a vízzel. Csavarja a pengéket az OTG palackra, és rögzítse az alaphoz. Keverje össze!
Lépés 3 /4
Szűrje át a keveréket egy növényi tejes zacskón vagy sajtkendőn, hogy sima, maradékmentes folyadékot kapjon. Az „okara” nevű maradékot használja fel sütemények, kenyér- vagy süteménytészta, keksz, müzli, falafel, morzsa stb. készítéséhez.
Lépés 4 /4
Tárolja az italt a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig. Minden használat előtt rázza fel.