Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Nápolyi ricottás pite

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 45 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    45 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

6 személy

  • 250 Finomliszt

  • 100 g Lágyított vaj

  • 20 g Folyékony méz

  • 80 g Porcukor

  • 40 g Tej

  • 1 Tojás

  • 1 citromhéj Bio citrom

  • 1 citromhéj Organikus narancs

  • 1 csip.

  • 50 g Búzaszem

  • 50 cl Tej

  • 20 g Porcukor

  • 25 g Vaj

  • 0.5 citromhéj Citrom

  • 0.5 citromhéj Narancs

  • 1 csip.

  • 250 g Ricotta

  • 50 g Kandírozott citrom

  • 4 kan. Narancsvirág

  • 2 Tojás

  • 1 Tojássárgája

  • 160 g Porcukor

  • 20 g Folyékony méz

  • 20 Tej

  • 1 kan. Kukoricaliszt

Tartozékok

  • Grill
    Grill

Előkészítés

Lépés 1 /7

A tésztához tegye a lisztet egy tálba, és készítsen egy mélyedést. Adja hozzá a többi hozzávalót, és kézzel keverje össze. A tésztát enyhén nyújtsa ki, hogy gyorsan kihűljön, majd csomagolja fóliába, és 30 percig hűtse a hűtőben.

  • 250 Finomliszt
  • 100g Lágyított vaj
  • 20g Folyékony méz
  • 80g Porcukor
  • 40g Tej
  • 1 Tojás
  • 1citromhéj Bio citrom
  • 1citromhéj Organikus narancs
  • 1csip. só

Lépés 2 /7

A töltelékhez a búzaszemeket, a tejet és a cukrot tegye egy lábasba. Kis lángon főzze, amíg a tej felszívódik, időnként megkeverve egy spatulával. A búzának kissé morzsalékos tapintásúnak kell lennie. Tegye félre.

  • 50g Búzaszem
  • 50cl Tej
  • 20g Porcukor

Lépés 3 /7

Öntse az összes hozzávalót, beleértve a főtt búzaszemeket is, egy tálba, és 30 másodpercig keverje kézi mixerrel. Öntse a keveréket a lábosba, és kis lángon, habverővel kevergetve főzze, amíg kissé besűrűsödik. Öntse a keveréket egy edénybe, hogy kihűljön.

  • 50g Búzaszem
  • 50cl Tej
  • 20g Porcukor
  • 25g Vaj
  • 0.5citromhéj Citrom
  • 0.5citromhéj Narancs
  • 1csip. só
  • 250g Ricotta
  • 50g Kandírozott citrom
  • 4kan. Narancsvirág
  • 2 Tojás
  • 1 Tojássárgája
  • 160g Porcukor
  • 20g Folyékony méz
  • 20 Tej
  • 1kan. Kukoricaliszt

Lépés 4 /7

Vajazzon ki egy szivacsos formát. Enyhén lisztezzen ki egy rugós tortaformát. Egy sodrófa segítségével 3 mm vastagságúra nyújtsa ki a tésztát. Tegyen egy tésztakorongot a forma aljára, majd tegyen egy csíkot a tortaforma szélére. Ügyeljen arra, hogy a forma alja és a tészta között megmaradjon a szög. A felesleges tésztát vágja le késsel. A maradék tésztát tegye félre. Öntse a tejszínt a formába.

Lépés 5 /7

A vendégek lenyűgözésére a maradék tésztát nyújtsa ki 2 mm vastagra, majd vágjon 2 cm széles csíkokat a bordázott görgős tésztavágóval vagy késsel. Tegye a csíkokat a pite tetejére, úgy elosztva, hogy gyémánt alakú mintát alkossanak.

Lépés 6 /7

Tegye a formát az Easy Fry sütőbe a grillező lemezzel együtt, és indítsa el a DESSERT programot 140°C-on 45 percre.

  • Grill

Lépés 7 /7

Hagyja kihűlni, majd vegye ki a formából, és tálalja tányéron.