Mozzarella rudacskák
- Teljes idő 1 óra 41 perc
- 15 perc
Előkészítés - 26 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Mozzarella tömb
70 g Őrölt mandula, szitálva
30 g Reszelt parmezán
1 kan. Provence-i fűszer
1 kan. Fokhagyma por
1 Nagy tojás
1 Tojásfehérje
Növényi olaj
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /4
A mozzarella tömböt vágja 12 rúdra, ezeket vágja félbe, így 24 darabot kap. Egy nagy tálban keverje össze a mandulalisztet, a reszelt parmezánt, a Provence-i fűszereket és a fokhagymaport. Egy másik tálban verje fel villával a tojást és a tojásfehérjét. Tegyen sütőpapírt egy tepsire.
Lépés 2 /4
A mozzarellarudakat a következő sorrendben mártogassa a különböző tálkákba: mandulaliszt és parmezán, majd tojás, végül ismét liszt. A rudacskákat rakja egyenesen a tepsire.
Lépés 3 /4
Miután az összes rudacskát bevonta, tegye őket a fagyasztóba legalább 1 órára.
Lépés 4 /4
Fedje le a grilltálcát sütőpapírral. Helyezze a mozzarellarudacskák felét a sütőtálba, ügyeljen arra, hogy ne érjenek össze. Kenje be őket olajjal. Állítsa be az AIR FRY programot 200 °C-ra 13 percre. A sütés felénél villával forgassa meg őket. A külsejének ropogósnak és aranyszínűnek kell lennie. Ha kész, ismételje meg az eljárást második adaggal. A mozzarellarudacskákat tálalja forrón.