Milánói stílusú sertésborda
- Teljes idő 20 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 sertésbordák
3 csész. friss zsemlemorzsa
0.75 csész. frissen reszelt Parmigiano Reggiano
1 csész. olívaolaj
tengeri só
6 csész. rukkola, mosva és szárítva
0.75 csész. vöröshagyma, apróra vágva
3 kan. extra szűz olívaolaj
1 kan.
36 szel. vékony, friss parmezán
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a sertésbordákat két viaszos papír vagy folpack közé. Egy húsklopfolóval vagy egy sodrófával finoman ütögesse meg a húst, hogy puhább legyen.
Lépés 2 /6
Keverje össze a zsemlemorzsát a Parmigiano Reggiano sajttal egy lapos tálban és ízesítse a keveréket sóval és frissen őrölt borssal. Öntse az olajat egy másik lapos tálba. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
Lépés 3 /6
Merítse a sertésbordákat az olívaolajba, majd ha a felesleges olaj lecsöpögött, a zsemlemorzsás-parmezános keverékbe. Tegye a bepanírozott bordákat a sütőpapírral kibélelt tepsire. A bordákat előre is elkészítheti és lefagyaszthatja. Folytassa a következő lépéssel és kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a grillt, válassz ki a Kézi üzemmódot vagy a Sertéshús programot (modelltől függően). Miután az eszköz előmelegedett, nyissa ki a grillt, tegye a sertésbordákat a grill-lapokra és csukja le a fedőt. Ezután a grill elkezdi a sütést. Hagyja a grillt sütni, amíg a jelzőfény pirosra nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „jól átsült” felirat.
Lépés 5 /6
Keverje össze az olívaolajat és az ecetet egy salátástálban, amíg a két különböző állagú hozzávaló össze nem áll, majd ízesítse sóval és borssal. Öntse rá az öntetet a rukkolára és a hagymára.
Lépés 6 /6
Tálalja a sertésbordákat a rukkolás-hagymás salátával és díszítse az ételt parmezánnal.