Mediterrán tőkehal
- Teljes idő 25 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Tőkehalfilé (darabonként kb. 150 g)
75 g Kimagozott fekete olajbogyó
Egy citrom leve és reszelt héja
1.5 kan. Chilipor
2 szegf. Aprított fokhagyma
15 cl Balzsamecet
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Szeletelje fel az olajbogyókat. Egy kis tálban keverje össze az olívabogyókat a citromhéjjal, a chiliporral, a fokhagymával, a balzsamecettel és az olívaolajjal. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /5
A tőkehalat kenje be citromlével és olívaolajjal.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 10 percre. Tegyen az 1-es kosár grillrácsára alufóliát és tegye rá a tőkehalszeleteket. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 10 percre. Tegyen a 2-es kosár grillrácsára alufóliát és tegye rá a tőkehalszeleteket. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /5
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse egy perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 5 /5
Tálalja a tőkehalat az olajbogyós keverékkel. Tálalja sült cukkinihasábokkal.