Marokkói csirke tagine
- Teljes idő 33 perc
- 10 percElőkészítés 
- 23 percFőzés 
- 0 percHűtés 
Összetevők
2 személy
- 2 Csirkecombok 
- 0.5 Hagyma 
- 1 Fokhagyma 
- 0.5 kan. Ras-el-hanout 
- 15 cl Csirke alaplé 
- 200 g Csicseriborsó, főzve és lecsepegtetve 
- 0.5 citromhéj Kandírozott citromhéj 
- 0.5 adag Sáfrány 
- 40 g Kalamata olajbogyó 
- Koriander 
- 1 kan. Olivaolaj 
- Só, bors 
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Vágja apróra a fokhagymát.
Lépés 3 /7
Öntsön olivaolajat a főzőedénybe.
Lépés 4 /7
Süsse meg a csirkedarabokat. Tegye félre. Tegye a főzőedénybe a hagymát, a fokhagymát és a ras-el-hanout-ot, és pirítsa 3 percig.
Lépés 5 /7
Tegye vissza a csirkét, és öntse fel hús alaplével. Adja hozzá a csicseriborsót, a citromot, a sáfrányt és az olajbogyót.
Lépés 6 /7
Nyomás alatti főzés
Lépés 7 /7
Díszítse korianderrel, és tálalja.

