Mázas lazac vadsalátával
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db lazacfilé( kb. 250 g)
1 db lime
8 kan. méz
2 kan. szójaszósz
200 g vegyes salátalevelek
12 db retkek
2 db mangó
1 db lime
2 kan. méz
só
olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa le a lazacot hideg csapvíz alatt, majd törölje szárazra konyhai papírtörlővel. Ha szükséges, távolítsa el a bőrt.
Lépés 2 /5
Mossa meg a lime-ot forró vízben, szárítsa meg, majd reszelje le a héját és facsarja ki a levét. Keverje össze a lime-héjat és a lime-levet a mézzel és a szójaszósszal. Ezután dörzsölje be a halat a páccal.
Lépés 3 /5
Mossa meg a salátát és rázza ki belőle a nedvességet. Hámozza meg a mangót, a magnál vágja félbe, majd szelje vékonyra. Mossa meg a retket, szárítsa meg, majd szelje vékonyra.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillt, válassza ki a Halak programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz felforrósodott, tegye bele a lazacot és csukja le a grillt: a hal automatikusan meg fog sülni. Vegye ki a lazacot, miután az „közepesen átsült”(narancssárga). Hagyja kicsit hűlni, majd újra dörzsölje be a mázzal.
Lépés 5 /5
Tálalja a lazacot vadsalátával, retekkel és mangóval. Hintse meg lime-lével, olívaolajjal és sóval a salátát és tálalja.