Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Glazed Salmon with Wild Salad

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 30 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    10 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 4 db lazacfilé( kb. 250 g)

  • 1 db lime

  • 8 kan. méz

  • 2 kan. szójaszósz

  • 200 g vegyes salátalevelek

  • 12 db retkek

  • 2 db mangó

  • 1 db lime

  • 2 kan. méz

  • olívaolaj

Előkészítés

Lépés 1 /5

Mossa le a lazacot hideg csapvíz alatt, majd törölje szárazra konyhai papírtörlővel. Ha szükséges, távolítsa el a bőrt.

  • 4db lazacfilé( kb. 250 g)

Lépés 2 /5

Mossa meg a lime-ot forró vízben, szárítsa meg, majd reszelje le a héját és facsarja ki a levét. Keverje össze a lime-héjat és a lime-levet a mézzel és a szójaszósszal. Ezután dörzsölje be a halat a páccal.

  • 1db lime
  • 8kan. méz
  • 2kan. szójaszósz

Lépés 3 /5

Mossa meg a salátát és rázza ki belőle a nedvességet. Hámozza meg a mangót, a magnál vágja félbe, majd szelje vékonyra. Mossa meg a retket, szárítsa meg, majd szelje vékonyra.

  • 200g vegyes salátalevelek
  • 12db retkek
  • 2db mangó

Lépés 4 /5

Kapcsolja be a grillt, válassza ki a Halak programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz felforrósodott, tegye bele a lazacot és csukja le a grillt: a hal automatikusan meg fog sülni. Vegye ki a lazacot, miután az „közepesen átsült”(narancssárga). Hagyja kicsit hűlni, majd újra dörzsölje be a mázzal.

Lépés 5 /5

Tálalja a lazacot vadsalátával, retekkel és mangóval. Hintse meg lime-lével, olívaolajjal és sóval a salátát és tálalja.

  • 1db lime
  • 2kan. méz
  • olívaolaj