Lazacos-articsókás mediterrán nyársak
- Teljes idő 28 perc
- 20 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
460 g bőr nélküli lazacfilé
1.5 Biocitrom
210 g mini articsókaszív üvegben (nettó tömeg, leszűrve)
1 szegf. Fokhagyma
2 kan. Aprított petrezselyem
6 cl Olívaolaj
1 kan. Só
Előkészítés
Lépés 1 /3
A lazacfiléket vágja 2,5 cm kockákra. Mossa meg és szelje vékonyra a citromot. Készítsen nyársakat: a nyársakra felváltva húzzon 3 lazackockát, 2 articsókaszívet és 3 citromszeletet.
Lépés 2 /3
Tisztítsa meg és zúzza össze a fokhagymagerezdet, keverje össze az aprított petrezselyemmel, az olívaolajjal és a sóval. Kenje be nyársakat a szósszal.
Lépés 3 /3
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapra, majd süsse őket 8 percig, félidőnél fordítsa meg őket.