Kolbászos-zöldséges nyársak
- Teljes idő 1 óra
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Szezámolaj
2 kan. Semleges olaj
5 kan. Szójaszósz
1 kan. Méz
1 kan. Szárított kakukkfű
1 kan. Hagymapor
1 Cukkini
1 Pirospaprika
2 Főtt csöves kukoricák
600 g Olasz kolbászok
Semleges olaj
Szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /7
Öntse a szezámolajat, a semleges olajat, a szójaszószt, a mézet, a kakukkfüvet és a hagymaport egy lapos tálba. Keverje össze.
Lépés 2 /7
Mossa meg és szárítsa meg a cukkinit és a paprikát. Vágja a cukkinit 1 cm-es szeletekre. Vágja félbe a paprikát és magozza ki. Azután vágja nagy, 2 cm x 2 cm-es négyzetekre.
Lépés 3 /7
Vágja a csöves kukoricát 2 cm-es szeletekre. Vágja a kolbászokat 3 cm vastag darabokra.
Lépés 4 /7
Húzza fel a zöldség- és hússzeleteket a nyársakra, váltakoztassa a kukorica-, cukkini-, paprika- és füstöltkolbász-szeleteket. Készítsen körülbelül 8 nyársat.
Lépés 5 /7
A kebabokat kenje be a páccal, adja hozzá a maradék pácot, majd hagyja pácolódni 30 percen keresztül, időnként kevergesse meg.
Lépés 6 /7
Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapra és süsse őket 10-15 percig, gyakori időközönként megforgatva őket. Szintén gyakori időközönként öntsön egy kis pácot a nyársakra.
Lépés 7 /7
Szórja meg pirított szezámmaggal és azonnal tálalja.