Királyrákos rizottó klementinnel
- Teljes idő 16 perc
- 10 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
280 g Rizottó rizs
1 db Hagyma, hámozva, finomra aprítva
560 ml Zöldség alaplé (vagy hal alaplé)
80 g Reszelt parmezán
28 darab Pucolt királyrák farok (12/16 méret)
4 kan. Olívaolaj
6 ml Whisky
4 db Klementin (héja reszelve és gerezdekre szedve)
2 kan. Mascarpone
1 kan. Simalevelű petrezselyem, finomra aprítva
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát.
Lépés 3 /8
Reszelje le a klementin héját, és szedje gerezdekre.
Lépés 4 /8
Töltse az olaj felét az edénybe. Fűszerezze meg a királyrákot.
Lépés 5 /8
Pirítsa mindkét oldalukat 1 percig. Flambírozza whiskyvel. Szedje ki a húst. Tegye az edénybe a maradék olajat, a hagymát és a rizst. Pirítsa meg.
Lépés 6 /8
Adja hozzá a zöldség alaplevet és a reszelt klementinhéjat.
Lépés 7 /8
Főzési idő: 6 perc
Lépés 8 /8
Keverje meg. Adja hozzá a rákot és a többi hozzávalót. Keverje meg. Tálalja.