Kecskesajtos falatkák mézzel
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 40 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
600 Maradék friss kecskesajt
150 g Liszt
2 Tojás
150 g Száraz (vagy panko) zsemlemorzsa
3 kan. Apróra vágott friss metélőhagyma
Paprika vagy Espelette bors
Méz
Só, bors
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tegye a kecskesajtot egy tálba, adjon hozzá 2 evőkanál apróra vágott metélőhagymát, majd fűszerezze sóval és borssal. Keverje össze. Formázzon a sajtból kis, kb. 25 g-os golyókat.
Lépés 2 /7
Öntse a lisztet egy tálba. Egy másik tálban verje fel a tojásokat. Öntse a szikkadt zsemlemorzsát egy harmadik tálba.
Lépés 3 /7
Forgassa meg a kecskesajtos golyókat a lisztben, majd a felvert tojásban. Végül hempergessen meg minden egyes golyót a zsemlemorzsában. Tegye félre a fagyasztóba 40 percre, hogy a golyók visszanyerjék állagukat.
Lépés 4 /7
Fújja be a golyókat semleges olajjal, és helyezze őket az Easy Fry sütőbe a normál rácsra.
Lépés 5 /7
Állítsa be a NUGGETS programot 10 percre.
Lépés 6 /7
Helyezze a kecskesajtos pattogatott sajtokat egy tányérra. Szórja meg metélőhagymával és paprikával vagy Espelette-borssal. Azonnal tálalja.
Lépés 7 /7
Friss salátával és mézzel tálalja.