Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Karfiolsteak sült répacsíkokkal

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 15 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    25 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

2 személy

  • A répahasábokhoz:

  • 20 g Szójaszósz

  • 20 g Olívaolaj

  • 10 g Juharszirup

  • 20 g Tahini

  • 1 kan. Füstölt fűszerpaprika

  • 1 kan. Fokhagymapor

  • 300 g Répahasábok (3-4 darab)

  • A karfiolsteakhez:

  • 1 db Karfiol

  • 50 g Olívaolaj

  • 100 g Citromlé

  • 1 kan. Szárított fokhagyma

  • 1 kan. Fűszerpaprika

  • 15 g Méz

  • Só, bors

  • 2 csip. Chilipor

  • 8 kan. Apróra vágott, friss petrezselyem (kb. 15 g)

  • Karfiolmajonéz:

  • 250 g Főtt karfioldarabok

  • 60 g Zsírszegény főzőtejszín

  • 20 g Olívaolaj

  • 10 g Víz

  • 10 g Citromlé

  • 1 kan. Füstölt fűszerpaprika

  • 3 g

Előkészítés

Lépés 1 /8

Egy nagy tálban keverje össze a szójaszószt, az olívaolajat, a juharszirupot, a tahinit, a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Hámozza meg a sárgarépákat, hosszában vágja őket félbe és szelje fel 3 mm-es csíkokra. Tegye a répacsíkokat a tálba és pácolja őket legalább 30 percig, időnként megkevergetve.

  • 20g Szójaszósz
  • 20g Olívaolaj
  • 10g Juharszirup
  • 20g Tahini
  • 1kan. Füstölt fűszerpaprika
  • 1kan. Fokhagymapor
  • 300g Répahasábok (3-4 darab)

Lépés 2 /8

Távolítsa el a leveleket a karfiolról, de ne vágjon ki túl sokat a torzsájából. Tegye a karfiolt egy vágódeszkára. Egy nagy, éles késsel vágja fel 2-3 darab, kb. 2 cm vastag szeletre. Főzze meg a karfiolsteakeket a répacsíkokkal együtt egy lábasnyi sós vízben, lassú tűzön. A főzési idő felénél vegye ki a karfiolokat, szűrje le őket, majd főzze tovább a répacsíkokat. Szűrje le és tegye félre.

  • 1db Karfiol

Lépés 3 /8

Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, a fűszerpaprikát és a chilit. A karfiolszeletek egyik oldalát kenje meg az olívaolajas-citromos mártással. Ízesítse sóval és borssal.

  • 50g Olívaolaj
  • 100g Citromlé
  • 1kan. Szárított fokhagyma
  • 1kan. Fűszerpaprika
  • 15g Méz
  • Só, bors
  • 2csip. Chilipor

Lépés 4 /8

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 25 percre. Tegye a mártással bekent karfiolsteakeket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 25 percre. Fektesse a répacsíkokat egy rétegben a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 5 /8

A sütési idő felénél fordítsa meg a steakeket és kenje be mindkét oldalukat a maradék szósszal. Fordítsa meg a répacsíkokat.

Lépés 6 /8

Ellenőrizze, hogy jól megsült-e a karfiol, és igazítsa a sütési időt az ízlésének megfelelően.

Lépés 7 /8

Tegye egy kis tálba a maradék főtt karfioldarabokat, a tejszínt, az olívaolajat, a vizet, a sót, a citromlevet és a füstölt fűszerpaprikát. Kézi turmixgéppel készítsen belőlük majonézt.

  • 250g Főtt karfioldarabok
  • 60g Zsírszegény főzőtejszín
  • 20g Olívaolaj
  • 10g Víz
  • 10g Citromlé
  • 1kan. Füstölt fűszerpaprika
  • 3g Só

Lépés 8 /8

A sült karfiolsteakeket szórja meg chilivel és apróra vágott friss petrezselyemmel. Tálalja karfiolmajonézzel és sült répacsíkokkal.

  • 8kan. Apróra vágott, friss petrezselyem (kb. 15 g)