Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Karácsonyi focaccia

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 2 óra 32 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    22 perc
  • Hűtés
    2 óra

Kompatibilis készülékek (1)

Összetevők

6 személy

  • 380 g Süteményliszt

  • 30 cl Meleg víz

  • 1 kan. Finomszemcsés kristálycukor

  • 1 Szárított sütőipari élesztő (5 g)

  • 1 kan.

  • 2 kan. Olívaolaj

  • 5 cl Víz

  • 5 cl Olívaolaj

  • 2 kan. Olívaolaj

  • 2 szál /sz. Rozmaring

  • 4 Szárított paradicsom

  • 8 Kimagozott fekete olívabogyó

  • 8 Kimagozott zöld olívabogyó

  • 5 g Guérande-i tengeri só

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény

Előkészítés

Lépés 1 /11

Készítsük el a tésztát: melegítsük fel a vizet a mikrohullámú sütőben (38-40 °C-ra). Vigyázzunk, hogy ne melegítsük túl, mert ez befolyásolhatja az élesztő működését. Az élesztőt egy kis tálban újra felfuttatjuk vízzel és cukorral. Elkeverjük. Pihentessük 5 percig, amíg az élesztő feloldódik.

  • 30cl Meleg víz
  • 1kan. Finomszemcsés kristálycukor
  • 1 Szárított sütőipari élesztő (5 g)

Lépés 2 /11

Tegye a lisztet, a sót és az olajat egy konyhai robotgép táljába, amelyhez a mixer csatlakozik. Adja hozzá az élesztő, a cukor és a víz keverékét. Nyomja meg a Start gombot.

  • 380g Süteményliszt
  • 30cl Meleg víz
  • 1kan. Finomszemcsés kristálycukor
  • 1 Szárított sütőipari élesztő (5 g)
  • 1kan. Só
  • 2kan. Olívaolaj

Lépés 3 /11

Egy spatula segítségével törölje le a tartalmat a tál oldaláról. Nyomja meg a Start gombot.

Lépés 4 /11

A tésztának ragadósnak kell lennie. Hagyja a tésztát a tálban. Takarja le egy konyharuhával, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni 30 percig. A tészta térfogatának meg kell duplázódnia.

Lépés 5 /11

Keverje össze a vizet és az olívaolajat egy tálban. Tegye a kezét a keverőtálba, és 6-szor hajtogassa át a tésztát, hogy levegőt kapjon. Hagyja pihenni 30 percig, majd ismételje meg ezt a folyamatot, a tésztát újra összehajtogatva. Hagyja pihenni még 30 percig, majd ismételje meg ezt a folyamatot, a tésztát újra összehajtogatva.

  • 5cl Víz
  • 5cl Olívaolaj

Lépés 6 /11

Tegye a tésztát egy kizsírozott 20 x 25 cm-es formába. A tésztát hengerítse ki, és hagyja 30 percig kelni.

Lépés 7 /11

Kenje meg a focaccia-t olajjal, majd ujjaival nyomkodja bele a tésztát, hogy lyukakat készítsen.

  • 2kan. Olívaolaj

Lépés 8 /11

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.

Lépés 9 /11

A focaccia-t rozmaringgal, apróra vágott paradicsommal és olajbogyóval díszítse. Szórja meg guérande-i tengeri sóval.

  • 2szál /sz. Rozmaring
  • 4 Szárított paradicsom
  • 8 Kimagozott fekete olívabogyó
  • 8 Kimagozott zöld olívabogyó
  • 5g Guérande-i tengeri só

Lépés 10 /11

Süsse 20 percig.

Lépés 11 /11

Vegye ki a focaccia-t a formából, és tegye egy rácsra. Fogyaszthatja hidegen vagy melegen.