Kantoni párolt hal
- Teljes idő 33 perc
- 10 perc
Előkészítés - 23 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Tőkehalfilé (2 részre vágva)
4 kan. Apróra vágott gyömbér
2 kan. szójaszósz
1 kan. Pirított szezámolaj
2 kan. Napraforgó olaj
2 rúd Újhagyma, összevágva
20 szál. Koriander, a szár és a levelek durvára vágva
Bors
Tartozékok
Gőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Aprítsa fel a gyömbért.
Lépés 3 /9
Bélelje ki a gőzkosarat sütőpapírral. Helyezze bele a halat.
Lépés 4 /9
Öntsön 250 ml vizet a tálba. Tegye a kosarat a helyére.
Lépés 5 /9
Keverje össze a gyömbér felét a szójaszósszal és a szezámolajjal. Öntse a halra.
Lépés 6 /9
Főzze alacsony gőzön.
Lépés 7 /9
Vegye ki a kosarat. Helyezze a halat és a levét egy tányérra. Mossa meg és szárítsa meg a tálat.
Lépés 8 /9
Pirítsa meg a gyömbér másik felét az olajjal 1 percig. Adja hozzá a hagymát és a koriandert. Ízesítse borssal, és keverje össze.
Lépés 9 /9
Öntse a halra, és tálalja.