Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Hawaii stílusú csirkés-burgonyás nyársak

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 36 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    21 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 85 g Ketchup

  • 70 g Barna cukor

  • 9 cl Szójaszósz

  • 4 kan. Olívaolaj

  • 1 kan. Rizsecet

  • 1 Biolime

  • 2 kan. Colombo fűszerkeverék

  • 2 szegf. Aprított fokhagyma

  • 2 kan. Szezámolaj

  • Só, bors

  • 400 g Csirkefilé

  • 500 g Friss ananász

  • 1 Nagy zöld paprika

  • 1 Nagy Pirospaprika

  • 1 Nagy lilahagyma

  • 2 Burgonyák

  • 1 mag. Szezámmag

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítse el a pácot egy tálban. Keverje össze a ketchupot, a barna cukrot, a szójaszószt, az olívaolaj felét, a rizsecetet, a lime levét és reszelt héját, a fűszereket, az aprított fokhagymát és a szezámolajat.

  • 85g Ketchup
  • 70g Barna cukor
  • 9cl Szójaszósz
  • 4kan. Olívaolaj
  • 1kan. Rizsecet
  • 1 Biolime
  • 2kan. Colombo fűszerkeverék
  • 2szegf. Aprított fokhagyma
  • 2kan. Szezámolaj

Lépés 2 /8

A csirkét vágja 2 cm-es kockákra.

  • 400g Csirkefilé

Lépés 3 /8

Készítse elő az ananászt és a megmosott, meghámozott zöldségeket. Vágja az ananászt és a burgonyákat 2 cm-es kockákra, a paprikákat és a hagymát 2 cm-es négyzetekre. Így mindegyik hozzávalóból 24 kockát (vagy négyzetet) fog kapni.

  • 500g Friss ananász
  • 1 Nagy zöld paprika
  • 1 Nagy Pirospaprika
  • 1 Nagy lilahagyma
  • 2 Burgonyák

Lépés 4 /8

Egy lábasba tegyen sós vizet és forralja fel. Főzze a burgonyákat körülbelül 5-10 percig. Ne főzze őket puhára, maradjanak kemények.

Lépés 5 /8

Felváltva húzza fel a csirkehúst, a zöldségeket és az ananászt a nyársakra. Ízlés szerint állítsa össze a nyársakat.

  • 400g Csirkefilé
  • 500g Friss ananász
  • 1 Nagy zöld paprika
  • 1 Nagy Pirospaprika
  • 1 Nagy lilahagyma
  • 2 Burgonyák

Lépés 6 /8

Tegye a nyársakat egy tányérra és kenje meg őket a páccal. Fedje lefrissentartó fóliával az ételt, és tegye be a hűtőbe 1 órára.

Lépés 7 /8

Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapra, és süsse őket 15 percig gyakori időközönként megforgatva, hogy minden oldaluk megsüljön.

Lépés 8 /8

Melegítse a maradék pácot közepes lángon 2-3 percig, hogy besűrűsödjön. Ha a nyársak elkészültek, kenje be őket a besűrített páccal és szórja meg őket szezámmaggal. Azonnal tálalja.

  • 1mag. Szezámmag