Hawaii stílusú csirkés-burgonyás nyársak
- Teljes idő 1 óra 36 perc
- 15 perc
Előkészítés - 21 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
85 g Ketchup
70 g Barna cukor
9 cl Szójaszósz
4 kan. Olívaolaj
1 kan. Rizsecet
1 Biolime
2 kan. Colombo fűszerkeverék
2 szegf. Aprított fokhagyma
2 kan. Szezámolaj
Só, bors
400 g Csirkefilé
500 g Friss ananász
1 Nagy zöld paprika
1 Nagy Pirospaprika
1 Nagy lilahagyma
2 Burgonyák
1 mag. Szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a pácot egy tálban. Keverje össze a ketchupot, a barna cukrot, a szójaszószt, az olívaolaj felét, a rizsecetet, a lime levét és reszelt héját, a fűszereket, az aprított fokhagymát és a szezámolajat.
Lépés 2 /8
A csirkét vágja 2 cm-es kockákra.
Lépés 3 /8
Készítse elő az ananászt és a megmosott, meghámozott zöldségeket. Vágja az ananászt és a burgonyákat 2 cm-es kockákra, a paprikákat és a hagymát 2 cm-es négyzetekre. Így mindegyik hozzávalóból 24 kockát (vagy négyzetet) fog kapni.
Lépés 4 /8
Egy lábasba tegyen sós vizet és forralja fel. Főzze a burgonyákat körülbelül 5-10 percig. Ne főzze őket puhára, maradjanak kemények.
Lépés 5 /8
Felváltva húzza fel a csirkehúst, a zöldségeket és az ananászt a nyársakra. Ízlés szerint állítsa össze a nyársakat.
Lépés 6 /8
Tegye a nyársakat egy tányérra és kenje meg őket a páccal. Fedje lefrissentartó fóliával az ételt, és tegye be a hűtőbe 1 órára.
Lépés 7 /8
Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapra, és süsse őket 15 percig gyakori időközönként megforgatva, hogy minden oldaluk megsüljön.
Lépés 8 /8
Melegítse a maradék pácot közepes lángon 2-3 percig, hogy besűrűsödjön. Ha a nyársak elkészültek, kenje be őket a besűrített páccal és szórja meg őket szezámmaggal. Azonnal tálalja.