Hagymás pakora
- Teljes idő 20 perc
- 5 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Nagy hagymák
50 g Csicseriborsó liszt
50 g Rizsliszt
1 csip. Só
3 csip. Kurkuma
1 csip. Cayenne bors
8 cl Víz
2 kan. Apróra vágott koriander
1 filé Olaj
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg és vágja félbe a hagymát. Ezután vágja 0,5-1 cm széles csíkokra.
Lépés 2 /5
Keverje össze a liszteket, a sót, a kurkumát és a Cayenne-borsot egy tálban. Apránként adja hozzá a vizet, a mennyiséget úgy szabályozva, hogy a szokásosnál sűrűbb sütőtésztát kapjon. Ha túl sűrű és ragacsos, adjon hozzá még egy kis vizet. Ha túl folyékony, adjon hozzá még egy kis lisztet (a mennyiség a használt lisztmárkától függően kissé változhat).
Lépés 3 /5
Adja hozzá az apróra vágott koriandert, és jól keverje össze.
Lépés 4 /5
Mártsa a hagymacsíkokat a tésztába, keverje össze, formázzon belőlük kis fánkokat, és tegye az Easy Fry & Grill kosárba. Ideális esetben 3 vagy 4 adagban kell főzni. Permetezzen rá egy kis olajat.
Lépés 5 /5
Állítsa be az AIR FRY üzemmódot 190°C-ra 13 percre, és félidőben fordítsa meg őket. Tálalás előtt helyezze a fánkokat egy rácsra. Joghurtmártással vagy csatnival tálalja.