Gyudon japán marhahúsos egytálétel
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
100 g Mosott japán rizs
20 cl Víz
240 g Rump steak felszeletelve
0.5 Apróra vágott fokhagyma
0.5 kan. Reszelt friss gyömbér
3 cl Sós szójaszósz
3 cl Mirin
1 kan. Mogyoróolaj
0.5 Hagyma
2 Lágytojás
1 Apróra vágott újhagyma
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Tegye a vizet és a rizst az edénybe.
Lépés 3 /9
Nyomás alatti főzés
Lépés 4 /9
Tegye félre a rizst.
Lépés 5 /9
Egy tálban keverje össze a marhahúst, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszósz felét és a mirin felét.
Lépés 6 /9
Hevítse fel az olajat, és pirítsa meg a hagymát.
Lépés 7 /9
Adja hozzá a marhahúst, és pirítsa 2 percig.
Lépés 8 /9
Adja hozzá a maradék szójaszószt és a mirint.
Lépés 9 /9
Tálalja rizzsel, tojással és újhagymával.