Grillezett polip és paprika
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
400 g Különböző színű paprikák
400 g Koktélparadicsom
5 kan. Olívaolaj
2 kan. Kakukkfű
1 kan. Fűszerpaprika (édes vagy füstölt)
3 kan. Sherryecet
2 kan. Hagymapor
1 szegf. Aprított fokhagyma
500 g Előfőzött polipkar
1 kan. Hagymapor
1 szegf. Aprított fokhagyma
1 kan. Kakukkfű
1 kan. Fűszerpaprika (édes vagy füstölt)
2 kan. Sherryecet
2 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Mossa meg a paprikát és a koktélparadicsomot. Vágja csíkokra a paprikát.
Lépés 2 /7
Tegye egy salátástálba a paprikát és a koktélparadicsomot. Adja hozzá az olívaolajat, a kakukkfüvet, a fűszerpaprikát, a sherryecetet, a hagymaport és az apróra vágott fokhagymát. Keverje össze.
Lépés 3 /7
Tegye a polipcsápokat egy másik salátástálba. Adja hozzá a hagymaport, az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, a paprikát, a sherryecetet és az olívaolajat. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Helyezze a tepsire a paprikát és a paradicsomot. Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 5 /7
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a GRILL programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /7
A főzés felénél helyezze a polipkarokat a zöldségekre. Folytassa a főzést.
Lépés 7 /7
Tálalja nagyon forrón. Tálalja sima rizzsel.