Grillezett zöldségnyársak
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
150 g 1 lilahagyma
250 g 1 Pirospaprika
250 g 1 sárga paprika
250 g 1 zöld paprika
450 g Kis méretű cukkinik (2 darab)
4 szegf. Fokhagyma
1 Aprított petrezselyem
1 Aprított koriander
7 cl Olívaolaj
1 kan. Balzsamecet
1 kan. Provence-i fűszerkeverék
1 kan. Só
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg a lilahagymát és vágja 8 negyedre. Mossa meg a paprikákat, vágja őket félbe és távolítsa el belőlük a magokat. Harmadolja el a feleket, majd az így kapott darabokat is harmadolja el. Mossa meg a cukkiniket és vágja őket 1,5 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /5
Készítsen fejenként 2-2 nyársat úgy, hogy felváltva felhúzza rájuk a zöldségeket.
Lépés 3 /5
Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát. Keverje össze az aprított zöldfűszerekkel, az olajjal, a balzsamecettel, a provence-i fűszerekkel és a sóval. Bőségesen kenje meg a nyársakat a keverék felével.
Lépés 4 /5
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a nyársakat 20 percig, gyakori időközönként megforgatva őket, hogy minden oldaluk megsüljön.
Lépés 5 /5
Tegye a nyársakat egy tányérra, hintse meg a maradék páccal, majd tálalja.