Grillezett polip spanyol paprikával
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Vöröshagyma (kb. 2 db)
4 szegf. Fokhagyma
400 g Magozott, darabolt paradicsom (friss vagy konzerv)
1 kan. Sűrített paradicsom
1 kan. Kakukkfű
1 kan. Fűszerpaprika (édes vagy füstölt)
2 kan. Sherry ecet
Só, bors
750 g Vegyes színes paprika (kb. 3 db)
2 kan. Olívaolaj
2 kan. Olívaolaj
1 kan. Fűszerpaprika (édes vagy füstölt)
500 g Előfőzött polipkarok
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Tegye őket a tepsitartozékba, adja hozzá a paradicsompürét, a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet, a fűszerpaprikát, az ecetet, a sót, a borsot és keverje össze. Mossa meg, magozza ki és vágja szeletekre a paprikát. Rendezze őket egymásra, nyomja le őket egy kicsit, majd hintse meg olívaolajjal.
Lépés 2 /4
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig, közben egyszer keverje meg.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Keverje össze az olívaolajat a fűszerpaprikával, kenje be vele a polipkarokat, majd tegye őket a grill-lapra. Süsse 10 percig, félidőnél fordítsa meg a karokat, a paprikát gyakori időközönként keverje meg.
Lépés 4 /4
Tálalja a grillezett polipkarokat serpenyőben sült paprikával.