Grillcsirke görög módra, citromos burgonyával
- Teljes idő 1 óra 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 55 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Csirkemell
2 kan. Olívaolaj
2 Fokhagyma
1 kan. Szárított oregánó
1 kan. Szárított kakukkfű
1 Citrom (leve és héja)
Só és bors
500 g Burgonya (Fingerling vagy kis burgonya) 2 felé vágva
3 kan. Olívaolaj
2 Citrom (leve)
1 kan. Szárított oregánó
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a csirke pácát úgy, hogy egy tálban összekeveri az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az oregánót, a kakukkfüvet, a citromhéjat és -levet, a sót és a borsot. Kenje be a csirkemellet ezzel a páccal, és hagyja pihenni a hűtőben legalább 30 percig.
Lépés 2 /8
Közben készítse el a burgonyát úgy, hogy egy edényben összekeveri az olívaolajjal, a citromlével, az oregánóval, a sóval és a borssal.
Lépés 3 /8
Helyezze a formát a készülékbe, és kezdje el a sütést.
Lépés 4 /8
Tegye félre.
Lépés 5 /8
Helyezze a formát a készülékbe, és kezdje el a sütést.
Lépés 6 /8
Melegítse újra a csirkét a burgonyával együtt 5 percig.
Lépés 7 /8
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a csirkét és a burgonyát.
Lépés 8 /8
Tálalja a grillcsirkét görög módra a citromos burgonyával. Jó étvágyat!