Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Georgian chicken tabaka and vegetables

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 55 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    35 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 300 g Padlizsán (kb. 1 nagy)

  • 300 g Piros paprika (kb. 1 nagy)

  • 300 g Sárgarépa

  • 150 g Vöröshagyma (kb. 1 közepes)

  • 300 g Húsos paradicsomok (szilva- vagy ökörszív paradicsom)

  • 3 szegf. Fokhagyma

  • 1 kan. Apróra vágott bazsalikom

  • 1 kan. Apróra vágott petrezselyem

  • 2 kan. Apróra vágott koriander

  • 0.5 kan. Kékhere

  • 0.5 kan. Sáfránypor

  • 0.5 kan. Őrölt koriander

  • 0.5 kan. Őrölt fekete bors

  • 1 kan.

  • 3 kan. Növényi olaj

  • 15 cl Víz

  • 1 Kis egész csirke (1 kg)

  • 5 szegf. Fokhagyma

  • 1 kan.

  • 1 kan. Növényi olaj

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /4

Egy jó késsel vagy egy szárnyasvágó ollóval vágja fel a csirkét a mell mentén, és erősen nyomja le a csirkét, hogy jól lelapuljon. Tisztítsa meg és egy fokhagymanyomóval zúzza össze a fokhagymagerezdeket. Adjon hozzá sót és olajat. A csirke belsejét és bőrét kenje be a fokhagymás keverékkel.

  • 1 Kis egész csirke (1 kg)
  • 5szegf. Fokhagyma
  • 1kan. Só
  • 1kan. Növényi olaj

Lépés 2 /4

Mossa meg a padlizsánt, majd hosszában vágja fel 1,5 cm-es csíkokra. Mossa meg, magozza ki és darabolja fel a paprikát 3 cm-es kockákra. Hámozza meg a répát és vágja 1,5 cm vastag hasábokra. Hámozza meg a hagymát és vágja 12 gerezdre. Tegyen mindent egy nagy tálba. Reszelje a paradicsomokat a tálba egy nagy lyukú reszelővel, majd a héjat dobja ki. Adja hozzá a megtisztított, összezúzott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot, a petrezselymet, az apróra vágott koriandert, a kékherét, a sáfrányt, a koriandert, a paprikát, a sót és az olajat. Keverje össze, és öntse a keveréket a tepsitartozékba.

  • 300g Padlizsán (kb. 1 nagy)
  • 300g Piros paprika (kb. 1 nagy)
  • 300g Sárgarépa
  • 150g Vöröshagyma (kb. 1 közepes)
  • 300g Húsos paradicsomok (szilva- vagy ökörszív paradicsom)
  • 3szegf. Fokhagyma
  • 1kan. Apróra vágott bazsalikom
  • 1kan. Apróra vágott petrezselyem
  • 2kan. Apróra vágott koriander
  • 0.5kan. Kékhere
  • 0.5kan. Sáfránypor
  • 0.5kan. Őrölt koriander
  • 0.5kan. Őrölt fekete bors
  • 1kan. Só
  • 3kan. Növényi olaj

Lépés 3 /4

Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a csirkét a grill-lapra a belsejével lefelé. Süsse 20 percig, néha keverje meg a zöldségeket. Fordítsa meg a csirkét, adjon vizet a zöldségekhez és süsse további 15 percig.

  • 15cl Víz
  • Sütőlemez XL

Lépés 4 /4

Vágja fel a csirkét 4 darabra és tálalja a zöldségekkel együtt.