Grúz csirke tabaka zöldségekkel
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
300 g Padlizsán (kb. 1 nagy)
300 g Piros paprika (kb. 1 nagy)
300 g Sárgarépa
150 g Vöröshagyma (kb. 1 közepes)
300 g Húsos paradicsomok (szilva- vagy ökörszív paradicsom)
3 szegf. Fokhagyma
1 kan. Apróra vágott bazsalikom
1 kan. Apróra vágott petrezselyem
2 kan. Apróra vágott koriander
0.5 kan. Kékhere
0.5 kan. Sáfránypor
0.5 kan. Őrölt koriander
0.5 kan. Őrölt fekete bors
1 kan. Só
3 kan. Növényi olaj
15 cl Víz
1 Kis egész csirke (1 kg)
5 szegf. Fokhagyma
1 kan. Só
1 kan. Növényi olaj
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy jó késsel vagy egy szárnyasvágó ollóval vágja fel a csirkét a mell mentén, és erősen nyomja le a csirkét, hogy jól lelapuljon. Tisztítsa meg és egy fokhagymanyomóval zúzza össze a fokhagymagerezdeket. Adjon hozzá sót és olajat. A csirke belsejét és bőrét kenje be a fokhagymás keverékkel.
Lépés 2 /4
Mossa meg a padlizsánt, majd hosszában vágja fel 1,5 cm-es csíkokra. Mossa meg, magozza ki és darabolja fel a paprikát 3 cm-es kockákra. Hámozza meg a répát és vágja 1,5 cm vastag hasábokra. Hámozza meg a hagymát és vágja 12 gerezdre. Tegyen mindent egy nagy tálba. Reszelje a paradicsomokat a tálba egy nagy lyukú reszelővel, majd a héjat dobja ki. Adja hozzá a megtisztított, összezúzott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomot, a petrezselymet, az apróra vágott koriandert, a kékherét, a sáfrányt, a koriandert, a paprikát, a sót és az olajat. Keverje össze, és öntse a keveréket a tepsitartozékba.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a csirkét a grill-lapra a belsejével lefelé. Süsse 20 percig, néha keverje meg a zöldségeket. Fordítsa meg a csirkét, adjon vizet a zöldségekhez és süsse további 15 percig.
Lépés 4 /4
Vágja fel a csirkét 4 darabra és tálalja a zöldségekkel együtt.