Golubci (töltött káposzta)
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
12 levél Fejes káposzta (kb. 400 g)
100 g Basmati rizs
150 g aprított vöröshagyma
350 g Kockára vágott marhahús
1 kan. szárított koriander
Só, bors
400 g Paradicsompüré (friss vagy konzerv)
50 g Tejföl vagy főzőtejszín
3.5 kan. Víz
1 kan. Kakukkfű
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Először főzze a káposztaleveleket 5 percig forrásban lévő, sós vízben. Vegye ki a leveleket, mossa meg hideg vízben, majd csöpögtesse le. Főzze a rizst 10 percig a káposztafőzésből megmaradt vízben. Szűrje le a rizst és mossa le hideg vízben.
Lépés 2 /5
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát. Keverje össze a rizzsel, a darált hússal, korianderrel, sóval és borssal.
Lépés 3 /5
Öntse a paradicsompürét a tepsitartozék aljába, adjon hozzá tejfölt, vizet, kakukkfüvet, sót és borsot, majd keverje össze.
Lépés 4 /5
Tegyen egy adag tölteléket az egyik káposztalevél végébe, hajtsa be a leveleket és tekerje fel. Tegye a megtöltött káposztalevelet a szószba. Ismételje ezt a lépést addig, amíg 3 darab 4 töltelékből álló sort nem kap.
Lépés 5 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a sárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 30 percig.