Gesztenyés hajdinakenyér
- Teljes idő 2 óra 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 1 óra 35 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
150 g Gesztenyeliszt
150 g Hajdinaliszt
1 kan. Barnacukor
1 kan. Sütőpor
1 kan. Szódabikarbóna
1 kan. Finom só
1 kan. Almaecet
2 Egész tojás(ok)
35 cl Víz
5 kan. Napraforgómag és lenmag
Tartozékok
Sütőedény
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Amennyiben nem áll rendelkezésére sütőforma, helyezzen sütőpapírt a gőzkosárba, és használja azt.
Lépés 3 /6
Egy tálban keverje össze az összes száraz hozzávalót (a magok kivételével). Adja hozzá a tojást, az ecetet, a vizet, valamint a magokat. Keverje össze.
Lépés 4 /6
Öntse a tésztát a tortaformába, majd fedje be fóliával. Tegye a gőzkosárba, és öntsön 200 ml vizet a főzőedénybe.
Lépés 5 /6
Nyomás alatti főzés
Lépés 6 /6
Vegye ki a formából és hagyja kihűlni, mielőtt tálalja.