Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Gesztenyés hajdinakenyér

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 2 óra 25 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    40 perc
  • Hűtés
    1 óra 35 perc

Összetevők

4 személy

  • 150 g Gesztenyeliszt

  • 150 g Hajdinaliszt

  • 1 kan. Barnacukor

  • 1 kan. Sütőpor

  • 1 kan. Szódabikarbóna

  • 1 kan. Finom só

  • 1 kan. Almaecet

  • 2 Egész tojás(ok)

  • 35 cl Víz

  • 5 kan. Napraforgómag és lenmag

Tartozékok

  • Sütőedény
    Sütőedény

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 150g Gesztenyeliszt
  • 150g Hajdinaliszt
  • 1kan. Barnacukor
  • 1kan. Sütőpor
  • 1kan. Szódabikarbóna
  • 1kan. Finom só
  • 1kan. Almaecet
  • 2 Egész tojás(ok)
  • 35cl Víz
  • 5kan. Napraforgómag és lenmag

Lépés 2 /6

Amennyiben nem áll rendelkezésére sütőforma, helyezzen sütőpapírt a gőzkosárba, és használja azt.

Lépés 3 /6

Egy tálban keverje össze az összes száraz hozzávalót (a magok kivételével). Adja hozzá a tojást, az ecetet, a vizet, valamint a magokat. Keverje össze.

  • 150g Gesztenyeliszt
  • 150g Hajdinaliszt
  • 1kan. Barnacukor
  • 1kan. Sütőpor
  • 1kan. Szódabikarbóna
  • 1kan. Finom só
  • 1kan. Almaecet
  • 2 Egész tojás(ok)
  • 35cl Víz
  • 5kan. Napraforgómag és lenmag

Lépés 4 /6

Öntse a tésztát a tortaformába, majd fedje be fóliával. Tegye a gőzkosárba, és öntsön 200 ml vizet a főzőedénybe.

  • Sütőedény

Lépés 5 /6

Nyomás alatti főzés

Lépés 6 /6

Vegye ki a formából és hagyja kihűlni, mielőtt tálalja.