Garnélarák-burgerek
- Teljes idő 1 óra 45 perc
- 30 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
11 Tojás
1 Egy csipet fehér ecet vagy borecet
0.5 Közepes hagyma
8 kan. Majonéz
4 kan. Ketchup
2 g Tengeri só
700 g Garnélarák farok
12 g Kukoricaliszt
Őrölt bors
280 g Panko zsemlemorzsa
80 g Teljes kiőrlésű liszt
8 Kis hamburger zsemle
8 kan. Wasabi majonéz
1 Kelkáposzta
A joghurtmártáshoz:
2 Natúr joghurt
2 kan. Olívaolaj
Petrezselyem
Metélőhagyma
Só és bors
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /14
Tegyen 8 tojást szobahőmérsékleten egy serpenyőbe. Öntse fel vízzel (2 cm vízzel a tojások fölött). Adjon hozzá egy csipet fehér ecetet vagy borecetet, és forralja fel. Főzze közepes lángon 8-9 percig, a tojások méretétől függően.
Lépés 2 /14
Vegye ki a tojásokat a vízből egy merőkanállal, és merítse őket nagyon hideg vízbe.
Lépés 3 /14
Amikor a tojások kihűltek, hámozza meg őket, és vágja durvára. Tegye félre.
Lépés 4 /14
A hagymát vágja apróra.
Lépés 5 /14
Keverje össze az apróra vágott kemény tojásokat, az apróra vágott hagymát, a majonézt és a ketchupot egy tálban. Ízesítse sóval és borssal. Tegye a hűtőszekrénybe.
Lépés 6 /14
Vágja a garnélarák farkok 1/3-át 4 darabra. Keverje össze a többit.
Lépés 7 /14
Verje fel a maradék 3 tojást egy tálban.
Lépés 8 /14
Tegye az apróra vágott garnélarákot és a garnélarákdarabokat egy tálba. Adja hozzá a kukoricalisztet és 1 evőkanál felvert tojást. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 9 /14
Enyhén olajozza be a kezét. A keveréket ossza 8 részre, és formázzon belőlük 0,5 cm vastag pogácsákat. Tegye őket egy tepsibe, és tegye a hűtőbe 1 órára.
Lépés 10 /14
Öntse a panko zsemlemorzsát egy sekély tálba, a lisztet pedig egy másikba. A pogácsákat egyenként mártsa a lisztbe, majd a felvert tojásba, mielőtt a panko zsemlemorzsába mártja. Teljesen be kell vonni őket.
Lépés 11 /14
Tegye őket az Easy Fry sütőbe. Fújja be a pogácsákat főzőspray-vel (vagy ha nincs, kenje be őket egy kis semleges olajjal). Állítsa be a NUGGETS programot 200 °C-ra 15 percre.
Lépés 12 /14
A burger zsemléket a sütőben 180 °C-on néhány percig melegítsük, majd széltében vágja félbe őket. Vágja finomra a kelkáposztát.
Lépés 13 /14
Készítse el a joghurtmártást. Tegye a joghurtokat egy tálba. Adja hozzá az olívaolajat, 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet és 2 evőkanál apróra vágott metélőhagymát. Ízesítse sóval és borssal. Keverje össze és tegye félre hűvös helyre
Lépés 14 /14
Kenje meg a joghurtos mártással a burger zsemlék egyik oldalát. Díszítse apróra vágott kelkáposztával, és helyezzen mindegyikre egy-egy ropogós garnélarák-pástétomot. Díszítse a tojással, majd helyezze rá a zsemle másik felét. Azonnal tálalja.