Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Florentin tojás

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 14 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    4 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

2 személy

  • 2 darab Extra friss, nagy tojás

  • 60 g Spenótlevél, megmosva

  • 0.25 db Hagyma, finomra aprítva

  • 2 kan. Olaj

  • 150 ml Hideg tej

  • 8 g Vaj

  • 8 g Liszt

  • Só, bors, szerecsendió

  • 1 kan. Parmezán

  • 2 db Szuflé forma (14 cl) + sütőpapír, az edénnyel azonos átmérőjű

Előkészítés

Lépés 1 /7

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 2darab Extra friss, nagy tojás
  • 60g Spenótlevél, megmosva
  • 0.25db Hagyma, finomra aprítva
  • 2kan. Olaj
  • 150ml Hideg tej
  • 8g Vaj
  • 8g Liszt
  • Só, bors, szerecsendió
  • 1kan. Parmezán
  • 2db Szuflé forma (14 cl) + sütőpapír, az edénnyel azonos átmérőjű

Lépés 2 /7

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát.

  • 0.25db Hagyma, finomra aprítva

Lépés 3 /7

Töltsön olajat az edénybe. Tegye bele a hagymát és a spenótot. Vegye le a tűzről, amikor megfőtt.

  • 60g Spenótlevél, megmosva
  • 0.25db Hagyma, finomra aprítva
  • 2kan. Olaj

Lépés 4 /7

Olvassza fel a vajat a liszttel. Keverje össze. Adja hozzá a tejet. Habverővel keverje, amíg besűrűsödik. Fűszerezze. Adja hozzá a főtt zöldségeket.

  • 60g Spenótlevél, megmosva
  • 0.25db Hagyma, finomra aprítva
  • 150ml Hideg tej
  • 8g Vaj
  • 8g Liszt
  • Só, bors, szerecsendió

Lépés 5 /7

Adagolja a szuflé formákba. Üssön egy tojást a tetejére. Tegye a papírt az edény aljára, majd a szufléformákat a tetejére. Töltsön be 20 cl vizet.

  • 2darab Extra friss, nagy tojás
  • 2db Szuflé forma (14 cl) + sütőpapír, az edénnyel azonos átmérőjű

Lépés 6 /7

Főzési idő: 4 perc

Lépés 7 /7

Szórja meg reszelt parmezánnal. Tálalja.

  • 1kan. Parmezán