Florentin tojás
- Teljes idő 14 perc
- 10 perc
Előkészítés - 4 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
2 darab Extra friss, nagy tojás
60 g Spenótlevél, megmosva
0.25 db Hagyma, finomra aprítva
2 kan. Olaj
150 ml Hideg tej
8 g Vaj
8 g Liszt
Só, bors, szerecsendió
1 kan. Parmezán
2 db Szuflé forma (14 cl) + sütőpapír, az edénnyel azonos átmérőjű
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát.
Lépés 3 /7
Töltsön olajat az edénybe. Tegye bele a hagymát és a spenótot. Vegye le a tűzről, amikor megfőtt.
Lépés 4 /7
Olvassza fel a vajat a liszttel. Keverje össze. Adja hozzá a tejet. Habverővel keverje, amíg besűrűsödik. Fűszerezze. Adja hozzá a főtt zöldségeket.
Lépés 5 /7
Adagolja a szuflé formákba. Üssön egy tojást a tetejére. Tegye a papírt az edény aljára, majd a szufléformákat a tetejére. Töltsön be 20 cl vizet.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 4 perc
Lépés 7 /7
Szórja meg reszelt parmezánnal. Tálalja.