Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fánk

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 3 óra 17 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    17 perc
  • Hűtés
    2 óra 40 perc

Összetevők

6 személy

  • 100 g Teljes tej

  • 20 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 2.5 g Szárított pékélesztő

  • 10 g Olaj

  • 30 g Egy közepes tojás fele

  • 180 g Sima fehér liszt

  • 2 g

  • 10 g Puha vaj

  • Olajspray

  • 125 g Glükóz

  • 50 g Fehér csokoládé

  • 10 g Víz

  • 2 g Ételszínezék (opcionális)

Előkészítés

Lépés 1 /9

Melegítse meg a tejet egy kis tálban. Adja hozzá az élesztőt és a cukrot, keverje össze, és hagyja 5 percig állni.

  • 100g Teljes tej
  • 20g Finomszemcsés kristálycukor
  • 2.5g Szárított pékélesztő

Lépés 2 /9

Öntse a lisztet és a sót egy nagy tálba. Adja hozzá az olajat, a tojás felét és a tejes-élesztős-cukros keveréket. Dagassza kézzel 1 percig, majd adja hozzá a puha vajat, és dagassza addig (körülbelül 2 percig), amíg a tészta össze nem áll kicsit.

  • 10g Olaj
  • 30g Egy közepes tojás fele
  • 180g Sima fehér liszt
  • 2g Só
  • 10g Puha vaj

Lépés 3 /9

Fedje le egy tiszta ruhával, és hagyja kelni 2 órán át. Háromszor akkorára kell megdagadnia.

Lépés 4 /9

Borítsa ki a tésztát egy belisztezett felületre, és finoman nyújtsa ki 1-1,5 cm-es vastagságúra. Süteménykiszúróval vágjon ki 7 cm-es átmérőjű fánkokat. A fánkok közepét vágja ki 3 cm-es süteménykiszúróval. Ha nincs süteménykiszúrója, használjon megfelelő méretű tálkát vagy poharat.

Lépés 5 /9

A fánkokat tegye át enyhén beolajozott alufólianégyzetekre. Fedje le egy tiszta ruhával, és hagyja kelni (körülbelül 30 percig), amíg kétszer akkorára nem dagad. Sütés előtt óvatosan kenje be a fánkokat egy kis semleges olajjal.

  • Olajspray

Lépés 6 /9

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 175°C-on 10 percre. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 175°C-on 10 percre. A START gomb megnyomásával kezdje meg az előmelegítést. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy jól sikerüljenek a fánkok, és hogy biztosan jól kisüljenek.

Lépés 7 /9

Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 165°C-on 7 percre. Óvatosan helyezzen 4 fánkot alufóliával együtt az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 165°C-on 7 percre. Óvatosan tegyen 2 fánkot alufóliával együtt a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 8 /9

Máz: Egy kis tálban melegítsen glükózt a mikrohullámú sütőben, amíg folyékony nem lesz, és adja hozzá a fehér csokoládét. Spatulával keverje meg, majd szükség esetén adjon hozzá színezéket és vizet. Mielőtt belemártaná a fánkokat, győződjön meg róla, hogy a máz folyékony, de nem túl forró. Szükség esetén tegye vissza a mikrohullámú sütőbe.

  • 125g Glükóz
  • 50g Fehér csokoládé
  • 2g Ételszínezék (opcionális)

Lépés 9 /9

Villa segítségével mártsa a fánkokat a meleg mázba. Tegye egy sütőrácsra, és hagyja állni úgy 5 percig, amíg meg nem dermed a máz.