Expressz muszaka
- Teljes idő 49 perc
- 25 perc
Előkészítés - 24 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
2 kan. Olíva olaj
0.5 Hagyma
1 szegf. Fokhagyma
250 g Darált marhahús
1 Padlizsán
200 g Paradicsomszósz
0.5 kan. Szárított fűszernövények
1 csip. Szerecsendió
Só, bors
250 g Béchamel mártás
40 g Parmezán
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Öntsünk olíva olajat az edénybe.
Lépés 3 /9
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a darált húst, és pirítsuk 5 percig.
Lépés 4 /9
Adjuk hozzá a padlizsánt, az apróra vágott paradicsomot, a szárított fűszernövényeket és a szerecsendiót. Sóval és borssal fűszerezzük, és jól összekeverjük.
Lépés 5 /9
Tegyük fel a nyomástartó fedelet.
Lépés 6 /9
Nyomás alatti főzés.
Lépés 7 /9
Adjuk hozzá a béchamel mártást és a reszelt sajtot. Vegyük le a nyomástartó fedelet.
Lépés 8 /9
Kézi forrólevegős sütési mód.
Lépés 9 /9
Melegen tálaljuk.