Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csokoládés-karamellás márványtorta

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 20 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    50 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • 20 g Vaj a tortaformához

  • 350 g Cukor

  • 60 g Méz

  • 5 cl Víz

  • 100 g Sós vaj

  • 12 cl Főzőtejszín

  • 20 cl Semleges olaj

  • 4 Tojás

  • 250 g Liszt

  • 1 Sütőpor

  • 20 g Kakaó

  • 7 cl Tej

Tartozékok

  • Lecsöpögtető tálca
    Lecsöpögtető tálca

Előkészítés

Lépés 1 /5

Zsírozzon ki egy 20 cm-es tortaformát.

Lépés 2 /5

Egy kis lábasban melegítsen fel 160 g cukrot a mézzel és a vízzel. Amikor a karamell elkezd formálódni, adja hozzá a felkockázott vajat és a tejszínt, vigyázzon, nehogy kifröccsenjen. Tegye félre.

Lépés 3 /5

Készítse el a tésztát: keverje össze az olajat és a maradék cukrot. Adja hozzá a tojásokat, majd az együtt átszitált lisztet és a sütőport. A keveréket ossza két egyenlő részre: az egyikhez adja hozzá a kakaót és a tejet, a másikhoz pedig 150 g kihűlt karamellt.

Lépés 4 /5

A tortaformába öntsön 3 kanál csokoládés tésztát, majd 3 evőkanál karamellás tésztát, és így tovább, hogy csíkos márványos hatást érjen el. Helyezze a tepsit az Easy Fry Oven & Grill sütő középső polcán lévő rácsra. Csukja be az ajtót.

Lépés 5 /5

Állítsa be a DESSERT sütési módot 160 °C-ra 50 percre. 35 perc sütés után fedje le a süteményt sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg túlságosan. Hagyja a tortát kihűlni, mielőtt kiveszi a formából, kenje meg a tetejét a maradék karamellel, és tálalja.