Csokoládés-karamellás márványtorta
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 30 perc
Előkészítés - 50 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
20 g Vaj a tortaformához
350 g Cukor
60 g Méz
5 cl Víz
100 g Sós vaj
12 cl Főzőtejszín
20 cl Semleges olaj
4 Tojás
250 g Liszt
1 Sütőpor
20 g Kakaó
7 cl Tej
Tartozékok
Lecsöpögtető tálca
Előkészítés
Lépés 1 /5
Zsírozzon ki egy 20 cm-es tortaformát.
Lépés 2 /5
Egy kis lábasban melegítsen fel 160 g cukrot a mézzel és a vízzel. Amikor a karamell elkezd formálódni, adja hozzá a felkockázott vajat és a tejszínt, vigyázzon, nehogy kifröccsenjen. Tegye félre.
Lépés 3 /5
Készítse el a tésztát: keverje össze az olajat és a maradék cukrot. Adja hozzá a tojásokat, majd az együtt átszitált lisztet és a sütőport. A keveréket ossza két egyenlő részre: az egyikhez adja hozzá a kakaót és a tejet, a másikhoz pedig 150 g kihűlt karamellt.
Lépés 4 /5
A tortaformába öntsön 3 kanál csokoládés tésztát, majd 3 evőkanál karamellás tésztát, és így tovább, hogy csíkos márványos hatást érjen el. Helyezze a tepsit az Easy Fry Oven & Grill sütő középső polcán lévő rácsra. Csukja be az ajtót.
Lépés 5 /5
Állítsa be a DESSERT sütési módot 160 °C-ra 50 percre. 35 perc sütés után fedje le a süteményt sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg túlságosan. Hagyja a tortát kihűlni, mielőtt kiveszi a formából, kenje meg a tetejét a maradék karamellel, és tálalja.